Restaurant Calla's

Hier wacht u een memorabele maaltijd, sober en delicieus geraffineerd

Calla's in Den Haag is een gedegen, stabiele naam waar kwaliteit en smaak hoog in het vaandel staan. Calla's is een echt stads restaurant gevestigd in een pand uit de 19e eeuw, aan de Laan van Roos en Doorn, een straatje tussen de gezellige Denneweg en de Koninginnegracht. 


Restaurant Calla's is in handen van patron/cuisinier Marcel van der Kleijn, met chefkok Ronald van Roon en gastvrouw Bianca Fellinger, die in in 2002 een Michelinster kreeg. De kookstijl van Marcel van der Kleijn is geraffineerd smaakvol, met superverse topingrediënten en een ondersteunende saus. De Michelingids omschrijft Restaurant Calla's als volgt: "Hier wacht u een memorabele maaltijd, sober en delicieus geraffineerd". 

Keuken 

De keuken van Calla's is klassiek Frans zonder tierlantijnen. Smaakvol, licht en prachtig om te zien. De producten zijn dagvers en veel verse groenten en kruiden zijn afkomstig uit de eigen biodynamische groentetuin 'Laantje Voorham', een afgegraven duinpan in Wassenaar. De wijnkaart van Calla's is zeer breed en alle landen en gebieden zijn vertegenwoordigd.


Restaurant Calla's is vernoemd naar de bloem Calla, een van oorsprong Mexicaanse bloem en het Griekse woord voor 'mooi'. De serene schoonheid van de Calla is ook als uitgangspunt genomen voor de inrichting. FG stijl uit Amsterdam is verantwoordelijk voor het interieur. Het restaurant is gedecoreerd met prachtige materialen. Aluminium, marmer, organza en roestvrijstaal vormen de boventoon. Witte vlakken en donkerbruine muren vormen samen met het meubilair een schitterend contrast.  

Perfect in balans
Op de begane grond is de Champagnelounge, een uitstekende plek voor een aperitief, gescheiden van de Chefs Table, met een zijden geborduurd kamerscherm. 
De Chefs Table is een hoge tafel met zicht op de marmeren keuken. Acht stoelen, uitgevoerd in hagedislederen print van Fendi, geven gasten de gelegenheid te genieten van de gastronomische kunsten die zich tijdens lunch en diner ontvouwen.
De centrale trap leidt naar de eerste verdieping waar aan twee kanten ronde eettafels staan in de langwerpige dinerruimte. Daglicht door de dubbele deuren en de ramen wordt weerkaatst in Oostenrijkse kristallen wandarmaturen en glinstert over reflecterende oppervlakken, zoals een Perspex wijnkoeler langs de wand. 
Deze moderne setting is de perfecte achtergrond voor het culinaire meesterschap van de keukenbrigade van Marcel van der Kleijn en Ronald van Roon en gastvrouw Bianca Fellinger. Het eten en het interieur zijn perfect in balans: puur en licht worden zo benadrukt door subtiele kleurschakeringen.

Restaurant Calla's

Laan van Roos en Doorn 51a

2514 BC Den Haag

070 345 58 66

info@restaurantcallas.nl

dinsdag t/ vrijdag lunch: 12:00 - 14:30 uur

dinsdag t/m zaterdag diner: 18:30 - 22:00 uur