PAN Y VINO



Welkom in de wereld van Paulo Martins, waar Pan y Vino een speciale genegenheid geniet. Met een Portugese geboorte komt een diepgewortelde liefde voor koken. De verkenning van nieuwe recepten, het aangaan van uitdagende ingrediënten en het omarmen van prachtige producten brengen vreugde. Hieruit is de Spaans-Portugese Brasserie en Tapasbar voortgekomen, als een manifestatie van de passie voor zowel Spanje als Portugal.



Pastel de nata

Pastel de nata is een traditioneel Portugees gebakje dat bestaat uit een knapperig bladerdeegbakje gevuld met een romige custard en bestrooid met kaneel en poedersuiker.

Het is een van de meest populaire zoetigheden in Portugal en wordt vaak geserveerd bij een kopje koffie of thee. Pastel de nata is ontstaan in de 18e eeuw in het klooster van Belém in Lissabon, waar de monniken eieren gebruikten om hun kleding te stijven en de overgebleven eidooiers verwerkten tot gebak.

Het recept werd later verkocht aan een nabijgelegen bakkerij die de gebakjes onder de naam pastéis de Belém ging verkopen.


OPENINGSTIJDEN:

Van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 15.00 uur. Keuken sluit tot 22:00 uur.
zondag en maandag zijn wij gesloten.
Spui 450, 2511 BZ, Den Haag

070-2146797
 
info@panyvino.nl