Welkom

Hierbij een selectie van restaurant in Den Haag. Wil jij ook hier vermeld worden? Neem contact met mij op via casper@cavado.nl

Nieuwe hotspot in de Binckhorst; Vivre

Nieuwe hotspot in de Binckhorst; Vivre

De Binckhorst is sinds begin maart een nieuwe hotspot rijker genaamd Vivre. Liefhebbers van goede wijnen, lekkere broodjes of een gezellige borrel kunnen voortaan terecht bij de knusse horecazaak aan het Maanplein 89b. 

Tekst gaat door onder de foto.

Philip de Vreeze en Edwin Vink.

Philip de Vreeze en Edwin Vink.

In het voormalig lege pand aan het Maanplein (KPN) is na een grondige verbouwing een nieuwe horecazaak gerealiseerd van 56m2. De muren kregen een nieuwe kleur, er werd een bar gebouwd en buiten is zelfs een compleet nieuw terras opgezet. Eigenaren Phillip de Vreeze en Edwin Vink kijken uit naar hun nieuwe avontuur “Wij zijn ons ervan bewust dat de Binckhorst een steeds belangrijkere locatie gaat worden voor Den Haag. Niet alleen BINCK 36 maar ook de bedrijven eromheen worden steeds hipper, sinds de opening van Vivre kunnen we nu echt starten aan ons nieuwe avontuur”, aldus Vink.

Interieur met een speciale twist
De nieuwe horecazaak is ingericht met diverse eyecatchers, zo zijn de bar, de hoge wijnkast en sofa ontworpen door de Haagse meubelontwerper Joeri Koolhoven. De lampen, afkomstig van Graypants Amsterdam, brengen een intieme sfeer en zorgen voor een fijne uitstraling. In de hoek bevindt zich de lounge waar gasten zowel aan tafel als op de sofa kunnen plaatsnemen. Kenmerkend voor het interieur zijn het hoge plafond en de imponerende volle wijnkast die ook is ontworpen door Koolhoven. De koffiebar is ingericht in samenwerking met Nespresso en de charcuterie wordt gesneden met een echte van Berkel. Voor wie bruis drinkt is er onder andere Fritz-Kola en een selectie verse sappen.

De hoge wijnkast ontworpen door Joeri Koolhoven.

De hoge wijnkast ontworpen door Joeri Koolhoven.

Lunch en borrel
In het midden van de ruimte staat een marmeren vitrine waarin dagelijks verse broodjes te vinden zijn. “Momenteel hanteren we een beknopte menukaart bestaande uit drie soorten luxebroodjes belegd met dagverse producten. Daarnaast hebben we een selectie wijnen van wijnleveranciers Hosman Vins uit Schiedam (Bogle Vineyards), Midi Wines (ChĂąteau les Crostes) maar ook de rising star uit Rheinhessen Weingut Geil .We hebben een eenvoudige lunch en een uitgebreide borrel. Wijnen kunnen per glas of per fles besteld worden en op korte termijn verwachten we de daarnaast onze menukaart uit te breiden”, vertelt de Vreeze.

Vivre lunch ïżœ Borrel ïżœ wijnbar ïżœ De Binckhorst-8.jpg

Binckhorst
Vlakbij de binnenstad ligt de Binckhorst, een voormalig industrie-bedrijventerrein dat verandert in een moderne, creatieve en innovatieve stadswijk waar wonen en werken samengaan. Een gebied van creatieve ondernemers, stadspioniers en traditionele Haagse bedrijven. De veranderingen gaan snel. Er ontstaat een stadswijk met een industrieel karakter voor wonen en werken.

Van oorsprong is de Binckhorst een uitgestrekt, binnenstedelijk industrieterrein langs het water van de Trekvliet, met 3 binnenhavens. Door de gunstige ligging, vlakbij het centrum, de snelweg en het spoor, heeft de gemeente besloten om dit gebied beschikbaar te maken voor wonen en werken. Dit gebeurt in nauw overleg en in samenwerking met alle betrokken partijen. Want de gemeente bepaalt niet alleen hoe de Binckhorst wordt ontwikkeld. Er is veel belangstelling onder ontwikkelaars, ondernemers en toekomstige bewoners voor deze locatie.

Ook de horeca weet zich al aardig te settelen: Mama KellyRestaurant GlaswerkCapriole CafĂ© en binnenkort De Harbourclub in BINCK 36.

Klik op de foto’s voor een slideshow.

Haagse restaurants treffen maatregelen door coronavirus

Haagse restaurants treffen maatregelen door coronavirus

Het ‘Carnivale Butcher’ diner bij restaurant Publique

Het ‘Carnivale Butcher’ diner bij restaurant Publique