Welkom

Hierbij een selectie van restaurant in Den Haag. Wil jij ook hier vermeld worden? Neem contact met mij op via casper@cavado.nl

Calla’s winnaar Riesling & Pinot Weeks 2022

Calla’s winnaar Riesling & Pinot Weeks 2022

Wat minder deelnemers, maar aan kwaliteit en creativiteit geen gebrek. Eind juni werden in het Spoorwegmuseum in Utrecht, tijdens de 19e editie van Riesling, Pinot & Co, de winnaars van de Riesling & Pinot Weeks wijn-spijscompetitie gehuldigd. Calla’s won in de categorie Eliterestaurant, Rozemarijn in de categorie Brasserie-Restaurant.

Net als bij andere wijn-spijscompetities was het aantal deelnemers wat lager dan voorheen. Daarbij speelt met name het gebrek aan inzetbaar personeel verschillende restaurants parten. Gelukkig konden de deelnemende restaurants vrijwel allemaal rekenen op veel gasten die op het speciale Riesling & Pinot Weeks menu afkwamen. Het is gebleken dat voor deze bezoekers niet alleen de aantrekkelijke prijsstelling van deze menu’s, maar ook steeds meer oprechte interesse in Duitse wijnen en hun gastronomische mogelijkheden een extra stimulans vormt om een plaats te reserveren. De naamsverandering enige jaren geleden van RieslingWeeks in Riesling & Pinot Weeks heeft daarbij een positieve rol gespeeld: de veelzijdigheid van het Duitse wijnaanbod komt beter naar voren.

Riesling, Pinot & Co

Het Spoorwegmuseum is een mooie, sfeervolle locatie voor een evenement als Riesling, Pinot & Co. Er stonden 47 presentatietafels opgesteld met vooral producenten uit diverse Duitse wijngebieden. Naast de huldiging van de winnaars van de Riesling & Pinot Weeks stonden er twee boeiende masterclasses op het programma die goed werden bezocht. Romana Echensperger MW sprak over ‘The green future of German viticulture’ en M.Sc. Ludwig Pasch (Institut für Oenologie, Geisenheim) hield een presentatie gewijd aan ‘Climate change and solutions for the resulting challenges for Riesling and Pinot Noir wine production in Germany’.

Elite-restaurants
winnaar

Restaurant Calla’s, Den Haag

Chef: Ronald van Roon
Sommelier: Christian Verzijl

Ronald van Roon en Christian Verzijl

Hoofdgerecht
Tarbot met Noordzeekrab, koolrabi, morilles en saus van geroosterde visgraat
Licht aangebakken tarbot, smaakvol, eerlijk en herkenbaar met rouleau van noordzeekrab. Mooie warme en diepe saus.
Visueel aantrekkelijk, evenwichtig in geur en smaak, uitstekend bereid, geschakeerd en aangenaam. Alle componenten zijn goed in verhouding. Harmonieus en subtiel van smaak, hoog niveau.

Wijn
Spätburgunder, Weingut Meyer-Näkel, Ahr, Duitsland 2019
Spätburgunder; fraaie kleur, evenwichtige geur en smaak, mooi fruit van de druif, sappig, prachtige, fijne aardse zuren, goede spanning

Combinatie
Perfecte match, mits je nipt van de wijn. Er ontstaat een evenwichtige smaakbeleving met veel lengte. De aroma’s van gerecht en wijn lopen naadloos in elkaar over. Toegankelijk, speels en heel smakelijk.

Nieuw Lunchroom DayTime op de denneweg

Nieuw Lunchroom DayTime op de denneweg

Haagse Wereld Hapjes editie 2022 3 juni t/m 6 juni

Haagse Wereld Hapjes editie 2022 3 juni t/m 6 juni