Welkom

Hierbij een selectie van restaurant in Den Haag. Wil jij ook hier vermeld worden? Neem contact met mij op via casper@cavado.nl

Oosterschelde kreeft brengt €41.000,- op voor de Dirk Kuyt Foundation

Oosterschelde kreeft brengt €41.000,- op voor de Dirk Kuyt Foundation

De eerste Oosterscheldekreeft van dit seizoen is donderdag op de visafslag van het Zeeuwse dorp Colijnsplaat geveild voor een recordbedrag van 41.000 euro. De koper van de twee kilo wegende kreeft is visgroothandel Adri & Zoon uit Yerseke.

De opbrengt gaat dit jaar naar de Dirk Kuyt Foundation, die zich inzet voor het bevorderen van sportplezier voor mensen met een beperking. Gelegenheid veilingmeester, oud-voetballer, Sjaak Troost bracht de eindstand tot een RECORDHOOGTE van maar liefst €41.000,-!!

Oud-voetballer Sjaak Troost namens de Dirk Kuyt Foundation 

Oud-voetballer Sjaak Troost namens de Dirk Kuyt Foundation

 

Haagse restaurateurs Sander en Jolanda Beekink van Brasserie Beekink & Co  en Bas Oonk van Restaurant Basaal hebben we via onze visleverancier Pronk-Hollandvis B.V.  Seafarm bezocht.

Seafarm gebruikt zilte, zuivere bronwater om meerdere schaal en schelpdieren soorten te kunnen leveren met een unieke kwaliteit.

Bij Seafarm Seafood Proeverij werden we hartelijk ontvangen door Dave die alles uitgebreid toelichtte binnen het bedrijf:

* De Renart Boulon oesters die affineren op locatie

* Het vangen van Mesheften oftwel Scheermessen

* Kokkels, Alikruiken, Vongole, Wulken

Maar ook het nieuwe project van het kweken van Tarbot in zuiver bronwater gereguleerd op een temperatuur van 16 graden. 
Na een heerlijke lunch bij Seafood Proeverij gingen we naar het pittoreske haven dorpje Colijnplaat waar de eerste Oosterschelde kreeft werd geveild.

Hollands Weidelam uit Harmelen

Hollands Weidelam uit Harmelen

Openingsfeest Beachclub Culpepper

Openingsfeest Beachclub Culpepper