Nieuw elan aan de gracht: restaurant Basaal in andere handen
Per 1 januari 2021 is de exploitatie van restaurant Basaal overgedragen aan Daan van Munster en Edmée van Zwieten de Blom. Daan is enkele jaren de rechterhand van Bas geweest in de keuken van Basaal. Aansluitend heeft hij 2,5 jaar in Londen gewoond om zich daar verder te ontwikkelen in het vak, o.a. bij het bekende Clipstone. Edmée was bij Bedales wines op Bourough market in Londen verantwoordelijk voor de wijn en heeft bij Furleigh Estate in Dorset in het najaar van 2020 een wijnoogst gedaan.
Omdat zij gecharmeerd zijn van de filosofie en de geest van het restaurant zullen Daan en Edmée de naam Basaal voortzetten. Kenmerkend voor het “oude” Basaal zijn de constante kwaliteit en het centraal stellen van natuurlijke, streek- en seizoensgebonden producten, en dat zal zo blijven. Daarnaast zal de wijnexpertise van Edmée een belangrijke pijler vormen van het “nieuwe” Basaal.
De komende periode wordt de zaak verbouwd om in het voorjaar het nieuwe restaurant te kunnen openen.
Bas Oonk geeft met een gerust hart het stokje over en zal de komende periode gebruiken om zich te oriënteren op een vervolg van zijn loopbaan in de horeca.
Sinds 2001 is restaurant Basaal gevestigd aan de Dunne Bierkade, één van de mooiste grachten van Den Haag. Het restaurant is al jaren toonaangevend aan de Avenue Culinaire en heeft onder leiding van chef-kok Bas Oonk sinds 2014 een BIB Gourmand in de Michelingids. BIB is de afkorting van Bibendum, het Michelinmannetje, een onderscheidingsteken voor “een eetgelegenheid die een prima maaltijd serveert (3-gangen keuzemenu van maximaal € 39,- exclusief dranken)”.