Voor de personeelsleden van Calla’s in Den Haag, 't Ganzennest in Rijswijk en Triptyque in Wateringen is deze dag er een die ze nooit zullen vergeten! Deze horecagelegenheden hebben een eervolle vermelding gekregen in de restaurantgids Lekker500, editie 2024.
Calla’s heeft een bewonderenswaardige 27e plaats veroverd in de top honderd. Chef-kok Ronald bereidt gerechten in een Frans culinair idioom met internationale en regionale invloeden. Hij streeft ernaar om zoveel mogelijk gebruik te maken van ingrediënten uit zijn eigen tuin. De jury van de Lekker500 beschrijft zijn stijl als doordacht en weloverwogen.
In de top 100
Alleen de restaurants die de goedkeuring van de jury hebben gekregen en zijn geselecteerd als de honderd beste eetgelegenheden in Nederland krijgen een rangorde. Na de top honderd worden de overige restaurants op willekeurige volgorde genoemd. De eigenaren van de eerder genoemde restaurants mogen dan ook met recht trots zijn op deze prestatie!
Het tot stand komen van de Lekker500
De Lekker500 is een befaamde restaurantgids die al sinds 1977 jaarlijks wordt gepubliceerd. Een onafhankelijke jury beoordeelt de restaurants op diverse criteria, waaronder originaliteit, vakmanschap en uiteraard culinaire kennis. Voor meer informatie over de Lekker500 kun je terecht op hun website.
Een ander Haags restaurant
In totaal prijken er maar liefst twintig Haagse restaurants in de Lekker500. Voorbeelden hiervan zijn Cottontree City, Waterproef, Oogst, Publique en WOX, die eveneens hun plek op deze prestigieuze lijst hebben veroverd.