Het ‘Carnivale Butcher’ diner bij restaurant Publique
Owen O'Brien
DEN HAAG - Donderdag 27 februari organiseerde restaurant Publique in samenwerking met vleesleverancier Carnivale een exclusief diner. Tijdens de avond waren het Imanol Jaca uit San Sebastian en chefkok Marc Plat die de gasten lieten kennismaken met authentieke Baskische specialiteiten. Hoogtepunten van de avond; ossestaart Txogitxu en côte de boeuf Txogitxu.
Tekst gaat door onder de foto.
Restaurant Publique haalde speciaal voor het ‘Carnivale Butcher’ diner vleesselectioneur Imanol Jaca naar Den Haag. Het resultaat; een bomvol restaurant met de meest uiteenlopende creaties. De avond begon met een charcuterie bestaande uit Carne Salata (gedroogde ricotta) en Grissini (panceta Gallega). Hierna volgde een prachtig opgemaakte amuse; Gillardeau oester met spek, komkommer en mierikswortel. De hoogtepunten van de avond waren de gerechten die vervolgens geserveerd werden; Txistorra, ossestaart Txogitxu en côte de boeuf Txogitxu. Chefkok Marc Plat sloot de avond af met een dessert bestaande uit ‘Ruby’ chocolade met biet en geitenmelk.
Tekst gaat door onder de foto.
De hotspot van het Anna Pauwlownaplein
Restaurant Publique was ooit een herensociëteit, later een Chinees restaurant en is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Zeeheldenkwartier. Eigenaren Maurits Jonkman, Sjoerd Smits en Casper Smits ontvingen in 2019 de BIB Gourmand uit handen van Michelin. Het restaurant in Den Haag is zo ingericht dat het voelt alsof je dineert in een ongedwongen sfeer. In het midden van de zaak zorgt de stalen zwevende kast voor een prettige tweedeling. Aan de ene kant ronde tafels die plaats bieden aan meerdere gasten. Wie liever wat meer privacy wil kan plaatsnemen aan de bruine lange bank tegenover de bar.
Het interieur kenmerkt zich door een mix van kunst aan de muur, de art deco glas-in-lood ramen en de historische voorgevel. Het restaurant straalt een rustige en aangename sfeer uit dat uitstekend past bij de locatie. Tijdens de reguliere dagen gebruikt de keuken graag Franse en mediterrane invloeden voor extra subtiliteit. In de zomer beschikt Publique over een terras en kun je er in de zon genieten van een mooie wijnen en frisse cocktails.
Restaurant Publique is zes dagen per week geopend voor lunch en diner. Reserveren kan hier. Klik op de foto’s hieronder voor een slideshow.