Zoek jij RESTAURANT tips in DEN HAAG of SCHEVENINGEN?

View Original

Visliefhebbers opgelet; Hendriks Fish & Drinks geopend in Den Haag

DEN HAAG - Nieuw, hip en vooral veel vis bij het nieuwe restaurant Hendriks Fish & Drinks in Den Haag. “Op korte termijn wil ik kijken of het mogelijk is om een exclusieve ‘chefs table’ te realiseren”, aldus chef-kok Roger Caviet.

Tekst gaat door onder de foto.

Door: Owen O’Brien

Chef-kok Roger Caviet

Op de voormalige locatie van ‘Urban Restaurant Hendriks’ zijn het Roger Caviet en partner Reina Weetink die aan het roer staan van het nieuwe restaurant Hendriks Fish & Drinks. Caviet werkte onder andere als chef-kok bij ‘The Seafood Bar’ in Amsterdam en exploiteerde eerder tweemaal zelf een restaurant in Haarlem en Frankrijk. Als Haarlemmer was Roger totaal onbekend in de hofstad totdat hij twee jaar geleden opnieuw in contact kwam met zijn jeugdliefde Reina en zij samen besloten te verhuizen naar Den Haag. Amper drie maanden na de opening weten de twee elkaar perfect aan te vullen; Reina als gastrouw en Roger als chef-kok.



De grootste verandering

Aan de inrichting van het 150 m2 tellende restaurant veranderde weinig. Wel kreeg het restaurant een nieuwe gevel, naam en menukaart. “Hendriks verwijst naar de locatie van ons restaurant in de Prins Hendrikstraat en met de nieuwe quote op de gevel willen we graag de verbinding houden met het bruisende Zeeheldenkwartier”. Waar ‘Urban Restaurant Hendriks’ voorheen draaide als modern eetcafé met hapjes en een grote menukaart besloot het ondernemersduo een opmerkelijke verandering door te voeren. “Omdat koken met vis mijn passie is hebben wij besloten om alleen visgerechten op het menu te verkopen.  Als je onze menukaart goed bekijkt zie je vissoorten in allerlei gerechten terugkomen. Hardloper op dit moment is de ‘fruits de mer Hendriks’ met onder andere diverse koude schaal-en schelpdieren, een halve kreeft en twee oesters”

Exclusief dineren

Waar gasten doordeweeks kunnen genieten van het diner, is het op vrijdag tot en met zondag ook mogelijk om te lunchen. In het nieuwe horeca-etablissement is binnen plek voor ongeveer 50 gasten. “Zodra het buiten wat warmer wordt komen er op ons terras twintig zitplaatsen bij. Op korte termijn wil ik kijken of het mogelijk is om daarnaast een exclusieve ‘chefs table’ te realiseren. Gasten kunnen hier met maximaal twee personen tegelijk plaatsnemen en genieten van een verrassingsmenu terwijl ze de bereidingen van hun gerechten volgen”.

Hendriks Fish & drinks is zes dagen per week geopend en hanteert de volgende openingstijden:

Maandag: Gesloten

Dinsdag: 17:00-21:30 uur

Woensdag: 17:00-21:30 uur

Donderdag: 17:00-21:30 uur

Vrijdag: 12:00-21:30 uur

Zaterdag: 12:00-21:30 uur

Zondag: 12:00-21:30 uur

Meer informatie: info@hendriksfish.nl