Zoek jij RESTAURANT tips in DEN HAAG of SCHEVENINGEN?

View Original

Callao Cevicheria; de Peruaanse hotspot in Scheveningen

SCHEVENINGEN - De Peruaanse keuken lijkt niet alleen wereldwijd maar ook in ons land bezig te zijn aan een opmars. Waar Amsterdam, Rotterdam en Den Haag al beschikte over ‘Mashua’, ‘Ceviche y Maas’ en ‘Somos Peru’ is Scheveningen sinds 2019 een hotspot rijker. “Callao Cevicheria is een ode aan de prachtige Peruaanse keuken”, aldus Chef Jaime Pesaque.

Door: Owen O’Brien

Callao Cevicheria is te vinden aan de Doctor Lelykade 29 en biedt uitzicht op de haven van Scheveningen. Callao bruist en is zo ingericht dat het voelt alsof je dineert in een grote huiskamer. Van het meubilair tot aan het toilet, over alles is hier zorgvuldig nagedacht. Bij binnenkomst is het ontvangst vlot en de bediening (deels Spaans) enthousiast. Grootmeester Pesaque is vanavond helaas zelf niet aanwezig. Eenmaal aan tafel proeven we binnen ‘no time’ het eerste gerecht van het huis; mais en paarse aardappelchips met een pittige dipsaus. Het restaurant staat onder leiding van Chef Jaime Pesaque die zijn jeugd doorbracht in Peru en al op zijn zeventiende belanden in de keuken. Voordat Pesaque zijn eerste restaurant opende -Mayta in Peru- deed hij ervaring op in Spanje en Italië.

De menukaart in het etablissement met uitzicht op de Scheveningse haven toont ‘Ceviches’, ‘Abrebocas’, ‘La Tradicion’ en ‘Postres’, een goede uitleg van de bediening ontbreekt helaas. Desondanks raadt de serveerster nog wel aan om te beginnen met ‘Ceviches’ (een rauwe visschotel). We besluiten te gaan voor callao (zeebaars met callao tijgermelk) en carretillero. Beide gerechten zijn prachtig opgemaakt en het wachten meer dan waard. De hoofdgerechten die hierna volgen spannen stuk voor stuk de kroon met de ‘patarashca’ als uitblinker. De zeevruchten met Creoolse marinade smaken uitmuntend en ook de ribeye met frites is goed gebakken. Als we de bediening vragen of er bij de ribeye groentes geserveerd worden antwoordt deze enigszins geïrriteerd dat dit van tevoren aangegeven had moeten worden. We nemen het antwoord maar voor wat het lief is. Tot slot, het hoogtepunt van de avond; patarascha. Zeebaars gegaard in bananenblad met een saus van Amazonejus, een ware smaaksensatie.

In de Scheveningse haven waar om de haverklap een nieuw restaurant wordt geopend is Callao Cevicheria absoluut een aanwinst. Waar je kennis kunt maken met nieuwe smaken en ook nog een goed glas wijn kunt drinken. En waar je – als je de juiste vragen stelt – een gezellige avond uit eten kunt beleven.