Goût de France / Good France in Den Haag
Het gastronomische evenement Goût de France / Good France is een wereldwijde viering van de Franse keuken. Chef-koks over de hele wereld serveren ieder jaar op de eerste dag van de lente (woensdag 21 maart) een “diner à la française”. Dit evenement, dat in 150 landen wordt georganiseerd, draagt bij aan de bloei van de Franse keuken op alle vijf de continenten.
In Nederland doen er (slechts) 20 restaurants mee, waaronder de Haagse restaurants De Tapperij en Publique.
Beide restaurants hebben een 'klassiek Frans menu' samengesteld die wordt geserveerd op woensdag 21 maart t/m zaterdag 24 maart als thema.
Menu Restaurant de Tapperij
Steak Tartare à la minute
of
Coquille met krab en een kreeftensaus
***
Tournedos ‘Rossini’
of
Zalm kotelet à la Florentine
***
Moelleux au chocolat
of
Plateau des fromages
3 - gangen €39,50
4 - gangen €47,50
Menu Restaurant Publique
Amuse: Brioche kippelever pate
***
Langoustine velouté, paprika rouille, krokante hollandse garnaal
***
Steak tartare a la maison(kwartel ei, amsterdamse ui, cornichon, sjalot, BBQ olie
***
Pintade, topinamboer, schorseneer, kervel en jus
Optie franse kazen met compote
***
Crème brulee van witte chocolade met Tonka bonen crème anglaise
€52,50
Menu 5 gangen incl kaas €52,50
Incl. Amuse en Madeleines bij de koffie.