Vegetarische Restaurantweek
Van 5-11 maart 2018, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, lanceert De Hippe Vegetariër in samenwerking met de Vegetariërsbond, een vernieuwde versie van de Vegetarische Restaurantweek. Want heerlijk vegetarisch eten doe je niet alleen thuis, maar ook uit!
Alle chefs van de deelnemende lunchrooms, cafés en restaurants willen je laten zien, proeven en ervaren hoe fantastisch de groentekeuken kan smaken. Met al die smaken, vormen en structuren. Of je nu regelmatig vegetarisch eet, of net begint met een dagje minder vlees: je zult verrast worden.
De bewuste keuze om minder vlees te consumeren heeft een aantal toprestaurants aan het denken gezet om ook hier een wezenlijke bijdrage aan te leveren.
Naast de 'commercieel' opgezette Restaurantweek 5 t/m 21 maart (ruim 2 weken!) is de Vegetarische Restaurantweek 5 t/m 11 maart juist niet belust op 'korting jagende gasten'.
Ook wordt de restaurateur hierbij niet extra op kosten gejaagd met een bijdrage per gereserveerde couvert en het inschrijfgeld is niet exorbitant hoog.
In de categorie Fine Dining doen de volgende restaurants mee uit de Hofstad:
- Restaurant Basaal (BIB Gourmand)
- Restaurant Oogst (BIB Gourmand)
- Restaurant Publique
Afhankelijk van de keuze van het restaurant kunnen de gasten deze week o.a. kiezen uit:
* Vegetarische 3-gangen diner
* Luxe vegetarische 4-gangen lunch
* Luxe vegetarische 5-gangen diner